Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Koolraap met tijm en spekjes

Joyce & Tom | woensdag, oktober 15, 2014 | |||||
Koolraap uit de moestuin met tijm en spekjes
We zijn zo langzamerhand 'ervaren' moestuiniers aan het worden. Kan dat na 4 seizoenen? De opbrengst wordt namelijk steeds groter én mooier. Deze week hebben we onze eerste koolraap geoogst. Het is jammer dat deze groente nog steeds als vergeten groente geldt, want deze knol is zeer smaakvol en veelzijdig te gebruiken. Met nog 6 stuks in de moestuin gaan we proberen 6 verschillende recepten te maken.
Deze eerste koolraap werd gesmoord met wat roomboter, tijm, spekjes en nootmuskaat.

Ingrediënten (voor 4 porties)
1 koolraap
100 gram spekjes
klont roomboter
2 takjes tijm
nootmuskaat
1 theelepel suiker
zout naar smaak

Schil de koolraap en snijd hem in lange repen. Doe de koolraap in de pan met een laagje water (1 cm), een klont roomboter, tijm, een theelepel suiker en wat zout. Breng aan de kook en laat rustig koken totdat de koolraap beetgaar is. Bak ondertussen de spekjes.
Giet de koolraap af en verwijder de takjes van de tijm. Verdeel de spekjes over de koolraap en rasp er wat nootmuskaat overheen. Voeg eventueel nog een beetje roomboter toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety