Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Linzensoep met wortel en tijm

Joyce & Tom | dinsdag, oktober 14, 2014 | |||||||
Het is weer herfst. De tijd voor lekkere stevige verwarmende soep! Deze linzensoep is een echte herfstsoep, vol van smaak en vullend. Je kunt de dikte makkelijk variëren door meer of minder bouillon toe te voegen. De rode wijn geeft een extra lekkere smaak aan de soep.

Ingrediënten (voor 4 porties)
250 gram linzen
250 gram wortel
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje worcestersaus
1 glas rode wijn
1 liter bouillon
bosje tijm
1 laurierblad
olie of boter om in te bakken
zout, peper naar smaak
100 gram spekjes (optioneel)

Snijd de ui fijn en de wortel in blokjes. Bak deze een paar minuten zachtjes aan in wat olie of boter. Snijd het teentje knoflook fijn en bak deze ongeveer één minuut mee met de ui en wortel.
Voeg daarna de tomatenpuree, de worcestersaus en de rode wijn toe en laat dit even meebakken totdat het vocht uit de wijn is verdampt.
Doe de linzen, bouillon, zout, peper laurier en tijm erbij, breng aan de kook en laat dit ongeveer 30 tot 60 minuten zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn.
Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer. Pureer kort voor een grove soep en langer voor een fijnere soep. Voeg nog wat bouillon (of water) toe als je de soep te dik vindt. Breng de soep (indien nodig) meer op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat gebakken spekjes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl