Pain perdu (wentelteefjes) van suikerbrood

Koks in Frankrijk | woensdag, oktober 01, 2014 | ||||
Zelfgemaakt suikerbrood krijgt hier in huis nauwelijks de kans om oud te worden. We serveren suikerbrood vaak bij het ontbijt aan onze gasten. Franse gasten vinden het erg leuk dat we een Nederlandse specialiteit voor ze maken, en de smaak wordt ook nog eens erg gewaardeerd.
Afgelopen weekend stond er weer een suikerbrood in de oven. En vanochtend waren er nog een paar plakjes over, een beetje te droog om zo te eten. Dus maakten we er wentelteefjes van, pain perdu in het Frans.

Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • plakjes suikerbrood
  • roomboter om in te bakken

Kluts het ei en roer de melk erdoor. Wentel de plakjes suikerbrood door het melk-eimengsel en bak ze aan in roomboter tot dat ze een knapperig korstje hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten