Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Ragout van bospaddenstoelen

Joyce & Tom | zaterdag, oktober 25, 2014 | ||||||
Ragout van bospaddenstoelen

Wat een luxe, even het bos in (5 minuten lopen van huis) en dan terug komen met een paar honderd gram paddenstoelen. En dat elke week vanaf juni! Deze ragout heeft al vaak op het menu gestaan en verveeld eigenlijk niet. Lekker met rijst of een vers stokbrood. Als je iets meer vocht toevoegt heb je een heerlijke pastasaus.


Ingrediënten (voor 4 porties)

400 gram bospaddenstoelen
1 sjalotje
1 teentje knoflook
een scheutje worcestersaus
60 gram boter
50 gram bloem
400 ml kippenbouillon (warm)
100 ml melk (koud)
2 eetlepels verse groene kruiden
zout, peper

Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleinere heel. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Doe de boter in de pan en bak de helft van de paddenstoelen, het sjalotje en de knoflook aan. Breng op smaak met zout en peper. 
Voeg dan de bloem toe. Laat de bloem in een paar minuten op laat vuur garen, roer steeds door. Doe daarna de koude melk erbij en roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kippenbouillon en een scheutje worcestersaus toe, een breng aan de kook. Zodra de ragout begint te koken kan de rest van de paddenstoelen erbij. Laat de paddenstoelen een paar minuten op laag vuur garen in de ragout. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zou en peper. Roer tot slot de verse groene kruiden erdoor. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl