Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Roerbakschotel met spruitjes en cantharellen

Roerbakschotel met spruitjes, cantharellen, walnoten

Dat je deze kleine kooltjes niet te lang moet koken weet iedereen zo langzamerhand wel, toch? Even kort blancheren en dan roerbakken, zo zijn ze het lekkerst. En omdat wij hier met het luxeprobleem van een cantharellenoverschot zitten, hebben we deze gecombineerd met de spruitjes. Je natuurlijk ook gewone champignons gebruiken.

 

Ingrediënten (bijgerecht voor 3-4 personen)

500 gram spruitjes
150 gram cantharellen
100 gram spekjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
75 gram walnoten
boter/ olie om in te bakken
nootmuskaat
zout, peper

Halveer de spruitjes en blancheer ze kort (een paar minuten), en laat ze daarna uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen. Laat kleine cantharellen heel en halveer de grotere.
Bak de spekjes en de cantharellen aan in een beetje boter en/of olie. Voeg na een paar minuten de spruitjes toe en de rode ui toe. Bak zodra de spruitjes beetgaar zijn een fijngesneden teentje knoflook nog 1 minuutje mee.
Breng de roerbakschotel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Garneer met walnoten.  

Roerbakschotel met spruitjes, cantharellen, walnoten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl