Wat een lekkere combinatie, appel en ananas. En dan ook nog de karamelsmaak van de bruine basterdsuiker erbij. Deze cake is goed te maken als plaatcake. Wij gebruikten een brownievorm.
Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm)
- 170 gram boter (op kamertemperatuur)
- 170 bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 225 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- 175 gram ananas in blokjes van 1cm
- 200 gram appel in blokjes van 1 cm
1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier
2. Klop
met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker
erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er
een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en
klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd
zijn. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het beslag. Doe dit ook zo
kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
3. Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het fruit. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van het fruit hierover.
4. Bak de cake in 45-55 minuten op
170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
5. Laat
de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake
daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen. Serveer met een beetje karamel, vanille-ijs en/of slagroom.


---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten