Appel-ananas cake

Joyce & Tom | zaterdag, november 22, 2014 | |||||
Wat een lekkere combinatie, appel en ananas. En dan ook nog de caramelsmaak van de bruine basterdsuiker erbij. Deze cake is goed te maken als plaatcake. Wij gebruikten een brownievorm.

Appel ananas cake met caramel

Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm - brownievorm)
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 170 bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 175 gram ananas in blokjes van 1cm
  • 200 gram appel in blokjes van 1 cm

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier

Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het fruit. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van het fruit hierover.


Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.

Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen. Serveer met een beetje caramel, vanille-ijs en/of slagroom.

Appel ananas cake met caramelAppel ananas cake met caramel


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety