Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas en nootmuskaat

Joyce & Tom | woensdag, november 05, 2014 | ||||||||
Bloemkoolsoep met nootmuskaat en Parmezaanse kaas


Van bloemkool houden wij altijd restjes over, die dingen zijn soms zo groot. Die restjes zijn ideaal om soep van te maken. Niet alleen bloemkoolrestjes trouwens, van bijna alle groente die dreigt te verleppen kun je nog een lekker soepje maken. Niet weggooien dus.


Ingrediënten (voor 2 porties)

400 ml bouillon
250 gram bloemkool (roosjes en stronken)
1 eetlepel crème fraîche
nootmuskaat
peterselie
olijfolie
Parmezaanse kaas 
zout, peper

Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden bloemkool toe. Kook de bloemkool in 10 tot 15 minuten gaar. Pureer de gare bloemkool in de bouillon, houd eventueel wat roosjes achter voor de garnering. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Garneer de soep met olijfolie, peterselie en Parmezaanse kaas.

Bloemkoolsoep met nootmuskaat en Parmezaanse kaas



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety