Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Speculaasbrokken

Joyce & Tom | zaterdag, november 29, 2014 | |||||
Speculaas, daar doen ze hier niet aan. In de supermarkt vind je wel speculoos, maar dat is toch weer wat anders. Wel lekker hoor, maar niet zo als de Hollandse speculaas. Dus zelf aan de slag.

Speculaas bakken

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 175 gram zachte boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 8 gram speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • scheutje melk

Bereiding

1. Meng bloem, boter, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.
2. Werk de zachte boter hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop het ei los met een scheutje melk.
4. Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte. Bestrijk het deeg 2 keer met het ei-melk mengsel.
5. Bak de speculaas 30 minuten op 170°C.

Tip. Wil je dikkere speculaasbrokken? Rol het deeg dan dikker uit en bak de speculaas iets langer en op lagere temperatuur.

Speculaas bakken














Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety