Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Zelf maken: Indische daging Rendang

Joyce & Tom | vrijdag, november 07, 2014 | |||||||
Eindelijk hebben we een toko gevonden waar ze heel veel ingrediënten voor de Aziatische keuken verkopen. We moeten er wel een uur voor rijden, maar dat hoort nu eenmaal bij het leven op het Franse platteland. En, ze hebben er santen! Kokosmelk is hier in iedere supermarkt te krijgen, maar santen geeft toch een hele andere smaak. We hebben meteen een hele voorraad ingekocht. Tot nu toe hebben we nog nergens kemirienoten en laos gevonden. Dat zullen we toch uit Nederland moeten halen. We zijn meteen maar de keuken in gegaan voor een Indisch gerecht met santen.

zelf maken daging rendang
 
Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 600 gram runderriblappen
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1/2 stengel citroengras (of 1 theelepel gemalen)
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 100 gram santen
  • 3 theelepels kurkuma
  • zout, peper
  • boter/olie om in te bakken
  • water(heet)

Bereiding
1. Snijd de ui, gember en peper fijn.
2. Snijd het vlees in blokjes (± 3cm) en bak de blokjes bruin in wat olie en/of boter, haal het vlees weer uit de pan zodra het om en om bruin is.
3. Bak in hetzelfde vet de ui, peper en gember op laag vuur aan (ongeveer 5 minuten), snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn.
4. Voeg dan de knoflook, kurkuma, kruidnagels, steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut op laag vuur mee.
5. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg heet water toe, zoveel dat het vlees voor de helft onder water staat.
6. Breng dit aan de kook en voeg dan de santen toe, roer goed door zodat de santen oplost in het water, voeg nog wat zout en peper naar smaak toe en laat het vlees (ongeveer 3 uren) rustig sudderen op laag vuur of in de oven 45 minuten op 120° en daarna nog 135 minuten op 90°.
TIPS
* Is de saus te dun? Voor een dikkere saus zou je aardappelzetmeel kunnen gebruiken, maar dit heeft nogal invloed op de smaak van de saus. Je kunt het beste het vlees even uit de saus halen en de saus pureren met de staafmixer. Doe het vlees weer in de saus en warm alles nog heel even op.
* Maak 2x de hoeveelheid van dit gerecht, het is makkelijk in te vriezen.
* Lekker met rijst en broccoli.
* Voeg een extra rode peper toe als je van erg pittig houdt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl