Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Appel-notencake

Joyce & Tom | woensdag, december 17, 2014 | |||||||
Deze cake met appel, walnoten en hazelnoten heeft alle smaken van een goede appeltaart. We gebruikten zure appels, 'schone van boskoop', ook wel goudrenet genoemd. Deze appel behoudt zijn structuur tijdens het bakken. Door het beslag gaat een beetje kaneel en boven op de cake noten. In dit geval walnoten en hazelnoten omdat deze noten dit jaar in overvloed te rapen waren. Door ze over het beslag te strooien, in plaats van erdoor, blijven ze krokant.
Zin in notencake met appel? Lekker recept voor makkelijke appel-notencake.

Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm - brownievorm)
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 170 bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 350 gram (zure) appel (ongeveer 2 stuks)
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 50 gram gehakte walnoten

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier

2. Snijd de appels in blokjes van een centimeter en meng het sap van een halve citroen hier doorheen om bruinkleuring te voorkomen.

3. Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en kaneel door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.

4. Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de appels. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van de appels, hazelnoten en walnoten hierover. 

5. Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.

6. Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.
Zin in notencake met appel? Lekker recept voor makkelijke appel-notencake.

Zin in notencake met appel? Lekker recept voor makkelijke appel-notencake.

-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl