Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Kerstmenu 'klassiek': Auvergnatse kaasplank

Het is hier echt standaard. Tussen het hoofdgerecht en het dessert krijg je kaas. Meestal komt de bediening langs met de kaastrolley en kies je 2 of 3 soorten uit het ruime aanbod van 10-15 soorten. In de wat eenvoudigere restaurant is de keuze beperkter maar altijd zijn de 5 Auvergnatse AOP-kazen aanwezig. Dit zijn kazen met een beschermde oorsprongsbenaming. Een aantal van deze kazen, of inmiddels wel alle vijf, zijn ook verkrijgbaar in Nederland.
Onze drie favorieten zijn Saint Nectaire, Cantal en Bleu d'Auvergne. Kaas wordt hier trouwens geserveerd met brood en in sommige gebieden met een beetje sla. Dus geen vijgenjam, noten of portgelei. Wel rode wijn erbij, uiteraard.
De kazen zijn zelfs zo populair dat ze hun eigen website (ook in het Engels) hebben.

Franse kaasplank. Verschillende kazen uit de Auvergne. Bleu d'Auvergne, Cantal en Saint-Nectaire

Franse kaasplank. Verschillende kazen uit de Auvergne. Bleu d'Auvergne, Cantal en Saint-Nectaire

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety