Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Pasta met bospaddenstoelen en pompoen

Joyce & Tom | vrijdag, december 05, 2014 | |||||||
Vorige week plukten we weer een portie paddenstoelen, waarschijnlijk de laatste van dit seizoen. Het waren er namelijk niet zoveel als normaal. We hebben de afgelopen zomer en herfst verschillende plekjes ontdekt waar de paddenstoelen het goed doen. Op sommige plekken groeien alleen cantharellen en op andere plaatsen vind je van alles. Dit jaar vonden we voor het eerst de hoorn des overvloeds, de gele stekelzwam en de trechtercantharel. Deze soorten zijn makkelijk herkenbaar en groeien hier in overvloed. Bospaddenstoelen kun je verwerken in een omelet, maar je kunt ze ook door een saus doen. Bijvoorbeeld voor over de pasta.

Pasta met bospaddenstoelensaus
 
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400-500 gram pasta
  • boter om in te bakken
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram spekjes
  • 250 gram bospaddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml room
  • 100 ml bouillon (kip of groente)
  • 400 gram pompoen
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • Parmezaanse kaas
  • zout, peper
  • verse salie

1. Kook de pasta in ruim water met wat zout.

2. Laat de kleinere paddenstoelen heel en halveer de grotere modellen. Snijd de sjalotjes fijn en bak deze samen de helft van de bospaddenstoelen en de spekjes in wat boter. Voeg na een paar minuten de fijngesneden knoflook toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.

3. Doe de room en bouillon erbij, breng dit aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de rest van de paddenstoelen toe en kook deze een paar minuten mee op laag vuur, totdat de paddenstoelen gaar zijn.

4. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm en bak deze aan in wat boter. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de doperwten toe en bak deze nog 1 minuut mee.

5. Rasp wat Parmezaanse kaas over de pasta en voeg nog wat fijngesneden salie toe.

nb. Op de foto zie je ook nog courgette en tuinbonen door de pasta, dit in het kader van restjes uit de koelkast opmaken. Paprika zou ook goed kunnen.

Pasta met bospaddenstoelensausPasta met bospaddenstoelensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl