Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Pasta met champignons, salie, pompoen en gepocheerd ei

Joyce & Tom | vrijdag, december 19, 2014 | |||||
Elke dag een gekookt of een gebakken ei gaat een beetje vervelen. Tijd voor iets anders. We hebben de eitjes deze keer gepocheerd. Wat ons betreft een succes. Het eiwit is helemaal gestold en het geel nog vloeibaar. Zodra je het ei op je bord doorsnijdt, vermengt het eigeel zich met de pastasaus. En ei in combinatie met pompoen en salie is altijd goed. 
Pasta met champignons, salie, pompoen en gepocheerd ei
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram pasta
  • 6 champignons
  • 100 gram spekjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml room
  • boter en/of olie om in te bakken
  • 8 blaadjes salie
  • 200 gram pompoen
  • 100 gram courgette
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • nootmuskaat

1. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn Snijd de champignons in plakjes. Bak de spekjes samen met de champignons en sjalotjes aan in wat boter en/of olie. Snijd ondertussen de blaadjes salie in reepjes.Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak deze 1 minuut zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room en de salie toe. Haal de saus van het vuur een laat staan tot verder gebruik.

2. Kook de pasta in een pan met ruim water en een beetje zout.

3. Snijd de courgette en pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter. Bak de pompoen aan in wat olie en/of boter en voeg na een paar minuten (wanneer de pompoen bijna gaar is) de courgette toe. Bak deze nog 1 tot 2 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Breng een pannetje water aan de kook om de eieren in te pocheren. Maak een draaikolkje in het kokende water. Doe dit door te roeren met een pollepel. Haal de lepel er uit en je ziet een draaikolkje. Breek een eitje boven de draaikolk. Laat het ei ongeveer 3 minuten, heel erg zacht, koken. Schep het ei met een schuimspaan eruit en pocheer het volgende eitje.

5. Doe de pasta in de pan bij de pompoen en courgette en verwarm dit nog even, voeg de saus toe en warm goed door. Serveer de pasta op een bord en leg het gepocheerde ei op de pasta. Bestrooi het ei met een beetje peper en zout.

Pasta met champignons, salie, pompoen en gepocheerd ei

4 opmerkingen:

  1. Zo... dat ziet er lekker uit! Wat een origineel idee om een gepocheerd eitje met pasta te combineren. Is het nog nodig om een scheutje azijn aan het water toe te voegen? Dat lees ik altijd bij tips over eieren pocheren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik dacht eerst ook dat je azijn en zout moest toevoegen aan het water, maar ik las in een boek van Harold McGee dat dit ook nadelige gevolgen (zoals scheuren) kan hebben. Het voordeel is dat het ei sneller stolt.
      Het ging prima zo zonder zout en azijn.

      Verwijderen
  2. Salie en pompoen klinkt inderdaad als een lekkere combinatie. Deze ga ik even opslaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Één van onze favoriete combinaties pompoen & salie, en dan ook nog blauwe kaas erbij...

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety