Vegetarische hartige cake met pompoen

Vegetarische hartige cake met pompoen en blauwe kaas
Een vegetarische hartige cake is makkelijk en snel te maken en kan geserveerd worden als voorgerecht of als hapje bij de borrel. En met de vulling kun je uiteraard eindeloos variëren. Deze is met een blauwe kaas uit de Auvergne en pompoen, een heerlijke combinatie.

Ingrediënten (voor een springvorm van 20 cm)

  • 150 gram bleu d’Auvergne (of andere blauwschimmelkaas)
  • 450 gram pompoen
  • olie en/of boter om in te bakken
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes salie of bijvoorbeeld een paar takjes tijm
  • zout & peper
  • 3 eieren
  • 180 gram bloem
  • 90 gram boter
  • 225 gram kwark
  • 8 gram bakpoeder

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes 1 cm en bak ze op laag vuur gaar in wat olie en/of boter (± 5 min), voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en bak ze nog heel even mee met de pompoen. Laat het pompoenmengsel afkoelen. Snijd de salieblaadjes (of andere verse kruiden naar keuze) in reepjes en voeg ze toe aan de pompoen.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de boter zacht door 20sec. in de magnetron te verwarmen. Klop de eieren een beetje schuimig met een garde, klop dan de kwark erdoor en vervolgens de zachte boter.
  4. Meng met een vork het gebakken pompoenmengsel en de kaas in kleine blokjes door het beslag. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en stort het beslag in de springvorm.
  5. Bak de cake in 50 minuten op 180°C, laat de cake na het bakken nog een paar minuten in de vormpjes afkoelen.
Vegetarische hartige cake met pompoen en blauwe kaas

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze vegetarische hartige cake gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie