Voorlopig is het einde van de pompoenvoorraad nog niet in zicht, dus we blijven jullie nog even lastigvallen met pompoenrecepten. Zo'n oneindige voorraad groente in en uit de moestuin is echt een genot. We hebben trouwens niet alleen pompoen hoor, ook wortelen, aardappelen, prei, bieten en diverse kolen. Minimaal nog 2 maanden voorraad voor 2 personen.
De pompoen. Deze (halve) pompoen ging in een hartige cake. Een vegetarische variant. Hartige cake is makkelijk en snel te maken en kan geserveerd worden als voorgerecht of als hapje bij de borrel.

Ingrediënten (voor een springvorm van 20 cm)
- 150 gram bleu d'Auvergne (of andere blauwschimmelkaas)
- 450 gram pompoen
- olie en/of boter om in te bakken
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes salie of bijvoorbeeld een paar takjes tijm
- zout & peper
- 3 eieren
- 180 gram bloem
- 90 gram boter
- 225 gram kwark
- 8 gram bakpoeder
1.
Snijd de pompoen in blokjes 1 cm en bak ze op laag vuur gaar in wat
olie en/of boter (±
5 min), voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd het sjalotje en de
knoflook fijn en bak ze nog heel even mee met de pompoen. Laat het
pompoenmengsel afkoelen. Snijd de salieblaadjes (of andere verse kruiden naar keuze) in reepjes en voeg ze
toe aan de pompoen.
2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
3.
Maak de boter zacht door 20sec. in de magnetron te verwarmen. Klop de
eieren een beetje schuimig met een garde, klop dan de kwark erdoor en
vervolgens de zachte boter.
4. Meng met
een vork het gebakken pompoenmengsel en de kaas in kleine blokjes door
het beslag. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en stort het beslag in de springvorm.
5. Bak de cake in 50 minuten op 180°C, laat de cake na het bakken nog een paar minuten in de vormpjes afkoelen.
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten