Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Voorgerecht kerstmenu 'klassiek': Huzarensalade

Door een eenvoudige salade op een andere manier te serveren ziet het er meteen een stuk luxer uit. En dus geschikt om te serveren tijdens het kerstdiner. Huzarensalade is een perfect voorgerecht voor als je met een gevarieerd gezelschap aan tafel gaat. Iedereen vind huzarensalade lekker, uiteraard hebben we het over de zelfgemaakt versie. Afgelopen weekend maakten we, tijdens een vroeg kerstdiner, deze salade voor 30 Fransen. De 'salade à la hussarde' viel erg in de smaak.

huzarensalade zelf maken

Ingrediënten (voor 6-8 porties)

  • 300 gram gaar (rund)vlees
  • 600 gram aardappelen (vastkokende)
  • 10 zoetzure augurken
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 appels
  • 150 gram doperwten
  • 150 gram wortel
  • 6 eetlepels mayonaise
  • zout, peper
  • 2 eieren
  • enkele blaadjes sla
  • peterselie

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± ½ cm). Kook de blokjes gaar in water met een beetje zout. Doe hetzelfde met de wortels.

2. Snijd ondertussen het vlees, de augurken, de appel en de zilveruitjes in blokjes van ± ½ cm. Meng dit alvast door elkaar.

3. Maak een dressing door mayonaise te mengen met enkele eetlepels van het vocht uit de pot augurken. Voeg hier nog wat extra zout en peper aan toe.

4. Kook de eieren. Laat de eieren afkoelen en snijd ze in partjes of blokjes

5. Meng alles (behalve de eieren) door elkaar en garneer met ei, een blaadje sla en peterselie. 


Huzarensalade zelf maken

Kerstmenu 'klassiek'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl