Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Cappuccino bavarois

Joyce & Tom | donderdag, januari 15, 2015 | ||||||||
Je zou ook 'gewone' koffiebavarois kunnen maken in plaats van cappucinobavarois. Dat is iets minder werk omdat je niet twee, maar slechts één mengsel nodig hebt voor koffiebavarois. Maar juist dat schuimige laagje maakt dit dessert. Het oog wil ook wat, toch?
Wil je gewone koffiebavarois maken; sla dan de stappen waar het mengsel verdeeld moet worden over, en laat alles gewoon in dezelfde pan. Vanzelfsprekend hoeven de slagroom en het eiwit dan ook niet verdeeld te worden.
Zelf dessert maken: cappucino bavarois
Ingrediënten (voor 8 porties)
  • 6 gram gelatinepoeder  (of 4 blaadjes gelatine)
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 100 gram suiker
  • 150 ml slagroom

1. Laat de gelatine weken in water. Splits de eieren.

2. Maak een crème anglaise. Verwarm de melk met in een pan. Klop 3 eidooiers met 75 gram suiker los in een ruime kom. Giet een derde van de hete melk bij de eidooiers met suiker, klop goed door en giet het geheel weer terug in de pan.

3. Verwarm het mengsel op laag vuur, en blijf daarbij voortdurend roeren met een houten lepel. Het mengsel mag niet koken. De crème anglaise is klaar zodra het mengsel dik begint te worden. Dit kun je testen door met een vinger door de crème anglaise op de houten lepel te vegen. Blijft de streep zichtbaar dat is het klaar en kan het vuur uit. Zo niet, nog even blijven verwarmen en roeren.

4. Zodra de crème anglaise klaar is kan de geweekte gelatine toegevoegd worden. Doordat de crème anglaise nog warm is, lost de gelatine op. Roer de gelatine er goed doorheen. Giet ongeveer een derde van het mengsel in een ander kommetje en houd dit apart voor de bovenste laag van de cappucino. Roer de oploskoffie door het achtergebleven mengsel.

5. Laat beide mengsels afkoelen tot lauwwarm, klop ondertussen de slagroom lobbig. Meng een derde van de slagroom door afgekoelde crème anglaise zonder koffie, en twee derde door het mengsel met koffie.

6. Klop de eiwitten met 25 gram suiker tot slappe pieken. Meng een derde van het eiwit door  crème anglaise zonder koffie, en twee derde door het mengsel met koffie. 

7. Giet als eerste de bavarois met koffie in de glaasjes, en laat ze ongeveer 10 minuten in de koelkast opstijven. Giet dan de bavarois zonder koffie erbovenop.
Laat de bavarois minimaal 6 uren opstijven. Garneer, vlak voor het serveren, met cacaopoeder.
Zelf dessert maken: cappucino bavarois

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl