Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Gevulde speculaasblokjes

Joyce & Tom | woensdag, januari 07, 2015 | ||||||||
Ook in januari zijn deze gevulde speculaasblokjes erg lekker. Gevuld speculaas hoort wat ons betreft niet alleen bij de maand van sinterklaas en kerst, maar bij de hele winter. Na een winterse wandeling, met een kop warme chocolademelk. En tijdens het bakken die heerlijke kruidige geur...
Recept: Gevuld speculaas zelf bakken
Ingrediënten

voor de amandelspijs
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 100 gram suiker
  • rasp van ½ citroen
  • 1 ei 

1. Meng alle ingrediënten voor de spijs door elkaar en laat dit enkele dagen in de koelkast staan om te rijpen. Je kunt het ook meteen gebruiken, maar door het rijpen zal de spijs lekkerder worden.

voor de speculaas
  • 250 gram bloem
  • 175 gram zachte boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 8 gram speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • scheutje melk

1. Meng bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.

2. Werk de zachte boter hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop het ei los met een scheutje melk.

4. Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte. Snijd het deeg in tweeën. Leg één van de twee helften op bakpapier op een bakplaat en verdeel de amandelspijs over het deeg. Leg het andere stuk deeg er boven op.

5. Bestrijk het deeg 2 keer met het ei-melk mengsel.

6. Bak het gevulde speculaas 30 minuten op 165°C.
Recept: Gevuld speculaas zelf bakken


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl