Mexicaanse chili met rundvlees

Nog steeds zijn we de voorraad uit de vriezer aan het wegwerken. Een van de laatste porties runderstoofvlees verdween in deze chili con carne. Het vlees heeft even tijd nodig om te stoven, maar dat is zeker de moeite waard. Pittig, kruidig en voedzaam, echte comfortfood. 
Wij aten de chili met rijst, nachos en appelcompote.  
Voor een snelle variant van dit gerecht kun je het stoofvlees vervangen door rundergehakt.
Mexicaanse chili met runderstoofvlees
Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 600 gram runderstoofvlees (bijvoorbeeld riblappen)
  • boter en olie om in te bakken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • zout, peper
  • water
  • 1 klein blikje mais
  • 400 gram kidneybonen (gaar)
  • 200 gram wortel (gaar, en in blokjes)
  • 100 gram doperwten

1. Snijd de uien, pepers en knoflookteentjes fijn.

2. Snijd het rundvlees in blokken van 3cm. Bak het vlees aan in boter en olie. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Haal het vlees, zodra het rondom bruin is, uit de pan. Bak de uien en de pepers aan in het bakvet van het vlees. 

3. Doe na een paar minuten knoflook, koriander, komijn, kaneel, paprika, laurier en tomatenpuree erbij. Laat dit heel even bakken (maximaal 1 minuut), voeg dan de tomatenblokjes, een half blikje water en zout en peper naar smaak toe. Doe het vlees weer terug in de pan. Laat het vlees op heel laag vuur, of in de oven op 120°C garen. Dit duurt ongeveer 3 uren.

4. Zodra het vlees gaar is kunnen de groenten erbij. Laat de chili nog een paar minuutjes pruttelen om de groenten op te warmen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety