Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Nasi met kip, kerrie en kokos

Joyce & Tom | vrijdag, januari 23, 2015 | ||||||||
Nasi kun helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Een aantal weken geleden gaven we een recept voor nasi met spek en ketjap. Deze keer hadden we trek in kerrie. Wat kip en santen erbij en je hebt hele andere nasi.
Nasi met kip, kerrie en kokos
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram rijst
  • 200 gram gare kip (in kleine stukjes)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 cm santen (van een blok)
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 200 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
  • olie om in te bakken
  • zout, peper

1. Kook de rijst en laat het daarna goed uitlekken en afkoelen.
2. Snipper de ui, snijd gember fijn en snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd de wortels in kleine blokjes en de prei in halve ringen.
3. Bak de ui, gember en peper aan in wat olie. Laat dit een aantal minuten bakken en voeg dan een geperst teentje knoflook en de kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 30 seconden en voeg dan de kippenbouillon, de kip en de santen toe. Breng dit zachtjes aan de kook en roer goed door zodat de santen oplost. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus uit en laat staan tot verder gebruik.
4. Roerbak de groenten in wat olie. Begin met de wortels, dan de prei en als laatste kunnen de doperwten erbij. Zodra de groenten gaar zijn, kan de rijst erbij. Roerbak de rijst enkele minuten mee. Bak ondertussen een omelet van de eieren, melk, fijngehakte kruiden, zout, peper. Voeg als laatste de saus toe aan de rijst en groenten. Meng alles goed door elkaar. Serveer met reepjes omelet.

-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl