Nasi met kip, kerrie en kokos

Joyce & Tom | vrijdag, januari 23, 2015 | ||||||||
Nasi kun helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Een aantal weken geleden gaven we een recept voor nasi met spek en ketjap. Deze keer hadden we trek in kerrie. Wat kip en santen erbij en je hebt hele andere nasi.
Nasi met kip, kerrie en kokos
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram rijst
  • 200 gram gare kip (in kleine stukjes)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 cm santen (van een blok)
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 200 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
  • olie om in te bakken
  • zout, peper

1. Kook de rijst en laat het daarna goed uitlekken en afkoelen.

2. Snipper de ui, snijd gember fijn en snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd de wortels in kleine blokjes en de prei in halve ringen. 

3. Bak de ui, gember en peper aan in wat olie. Laat dit een aantal minuten bakken en voeg dan een geperst teentje knoflook en de kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 30 seconden en voeg dan de kippenbouillon, de kip en de santen toe. Breng dit zachtjes aan de kook en roer goed door zodat de santen oplost. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus uit en laat staan tot verder gebruik.

4. Roerbak de groenten in wat olie. Begin met de wortels, dan de prei en als laatste kunnen de doperwten erbij. Zodra de groenten gaar zijn, kan de rijst erbij. Roerbak de rijst enkele minuten mee. Bak ondertussen een omelet van de eieren, melk, fijngehakte kruiden, zout, peper. Voeg als laatste de saus toe aan de rijst en groenten. Meng alles goed door elkaar. Serveer met reepjes omelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety