Pittige noodles met kip, garnalen en mango

Pittige noodles met kip, garnalen en mango

Eerder deze week maakten we kippenbouillon en vandaag gebruikten we een deel van die bouillon en kip om pittige noodles te maken. Door de specerijen in de bouillon, onder andere sereh en kardemom, had de bouillon al een Aziatisch tintje. Uiteraard kun je dit recept ook maken met bouillon van een blokje.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 200 gram noodles
  • 6 garnalen
  • 150 gram kip (gaar)
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • klein stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • een scheutje sesamolie
  • olie om in te bakken
  • zout, peper
  • 1 mango
  • 2 wortels, 1 prei (of andere groentes naar keuze)

Bereiding

  1. Snijd de ui, knoflook, peper en gember zeer fijn. Snijd de groentes en de mango in reepjes/ blokjes.
  2. Bak de garnalen aan in wat olie. Haal ze zodra ze gaar zijn uit de pan, en laat ze afkoelen. Bewaar de olie, bak de uien, gember en peper er in aan. Voeg na een aantal minuten de knoflook en de koriander toe. Laat dit ongeveer 1 minuut, op laag vuur meebakken.
  3. Doe dan de ketjap en de kippenbouillon erbij. Zodra dit mengsel bijna kookt kun je het even uitzetten tot verder gebruik.
  4. Gaar de noodles en roerbak de groentes. Pel ondertussen de garnalen. Zodra de groentes en de noodles gaar zijn kun je saus weer opzetten en de kip en garnalen toevoegen om op te warmen. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe.
  5. Meng de noodles met de groentes, saus en mango. Voeg sesamolie, zout en peper naar smaak toe.
Pittige noodles met kip, garnalen en mango

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze pittige noodles gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Pittige noodles met kip, garnalen, mango en prei

Eén reactie

  1. dit recept sla ik even op! klinkt heerlijk.

Geef een reactie