Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Vispannetje met spinazie

Joyce & Tom | vrijdag, januari 09, 2015 | |||||
Onze vriezer moet leeg. Alles moet op voordat er weer nieuwe voorraad in mag. Afgelopen weekend kwamen ontdooiden we een stuk vis, garnalen en spinazie. De vis was kabeljauw. Af en toe verdwijnt er iets ongelabeld in de vriezer en dan moet je het op de gok ontdooien, zo ook met deze vis. Het eindresultaat was een romige visschotel.
Vispannetje met witvis, garnalen en spinazie

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 4 garnalen
  • 250 gram witvis
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie (diepvries)
  • 100 gram crème fraîche
  • scheutje witte wijn
  • zout, peper
  • boter om in te bakken

1. Bak de ongepelde garnalen aan in wat boter. Haal ze zodra ze gaar zijn uit de pan en laat ze afkoelen, zodat je ze later kunt pellen. Snijd de vis in stukken van 2cm. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.

2. Pel de ui en snijd deze in kwart ringen. Bak, in het bakvet van de garnalen, de ui zachtjes aan. Snijd het knoflookteentje fijn en doe deze bij de uien. Laat de knoflook heel even mee bakken en blus ui en knoflook af met een flinke scheut witte wijn. Laat de wijn ongeveer voor de helft inkoken, zet het vuur laag en doe de crème fraîche erbij.

3. Leg de spinazie en de vis in de saus en breng op smaak met peper en zout en laat de vis langzaam, op laag vuur, gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pel ondertussen de garnalen en warm deze nog 1 minuut mee in de saus.

Lekker met gebakken aardappelen, rijst of pasta.

Vispannetje met witvis, garnalen en spinazie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety