Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Spruitjessalade met walnoten en viooltjes

De spruitenplanten moesten deze week plaatsmaken in de moestuin. We wisten dat er nog spruiten aan zaten, maar ruim 3 kg? Snel wat nieuwe recepten bedenken met spruiten en de rest blancheren en invriezen. We maakten als eerste een salade. Met restjes kaas, walnoten, spekjes en één van de eerste eetbare voorjaarsbloemetjes, het maarts viooltje. Dit fijne paarse bloemetje zorgt niet alleen voor kleur op je bord, maar smaakt ook nog eens heel lekker.
Spruitjessalade met eetbare bloemen
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 300 gram spruitjes
  • 50 gram kaas(naar keuze)
  • 50 gram spekjes
  • 50 gram walnoten
  • een handvol maartse viooltjes (eetbaar)
  • scheutje notenolie
  • zout, peper

1. Snijd de spruitjes in reepjes en blancheer ze. Laat de spruitjes afkoelen en heel goed uitlekken.

2. Bak de spekjes, laat ze afkoelen en snijd ze fijn. Snijd de kaas in blokjes en hak de walnoten.

3. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met zout, peper en notenolie.

Spruitjessalade met eetbare bloemen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety