Spruitjessalade met walnoten en viooltjes

De spruitenplanten moesten deze week plaatsmaken in de moestuin. We wisten dat er nog spruiten aan zaten, maar ruim 3 kg? Snel wat nieuwe recepten bedenken met spruiten en de rest blancheren en invriezen. We maakten als eerste een salade. Met restjes kaas, walnoten, spekjes en één van de eerste eetbare voorjaarsbloemetjes, het maarts viooltje. Dit fijne paarse bloemetje zorgt niet alleen voor kleur op je bord, maar smaakt ook nog eens heel lekker.
Spruitjessalade met eetbare bloemen
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 300 gram spruitjes
  • 50 gram kaas(naar keuze)
  • 50 gram spekjes
  • 50 gram walnoten
  • een handvol maartse viooltjes (eetbaar)
  • scheutje notenolie
  • zout, peper

1. Snijd de spruitjes in reepjes en blancheer ze. Laat de spruitjes afkoelen en heel goed uitlekken.

2. Bak de spekjes, laat ze afkoelen en snijd ze fijn. Snijd de kaas in blokjes en hak de walnoten.

3. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met zout, peper en notenolie.

Spruitjessalade met eetbare bloemen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety