Brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie

Hartig gevuld brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie

Dit gevulde brood met blauwe kaas is hier favoriet voor bij de borrel. Lekker pittig door de blauwe kaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken. Dit brood smaakt ook prima bij een eenvoudige salade als lunch bijvoorbeeld.

Ingrediënten

voor het deeg
  • 350 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 20 gram boter
  • 220 ml melk
  • 6 gram zout
voor de vulling
  • 100 gram blauwschimmel kaas
  • 75 gram spekjes
  • 25 gram walnoten

Bereiding

  1. Meng de bloem, gist, boter, zout en melk door elkaar. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat. Ga dan nog 10 minuten door met kneden.
  2. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur). Bak ondertussen de spekjes. Laat ze daarna afkoelen en hak ze in kleine stukjes.
  3. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Sla het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Verkruimel de kaas over het deeg en verdeel de spekjes en walnoten erover. Vouw de rest van het deeg om de vulling. Werk de vulling goed door het deeg.
  4. Vorm het deeg tot een bol en leg de bol op een bakplaat. Dek het deeg af en laat het nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.
  5. Bak het brood 30-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C. Leg het brood zo snel mogelijk na het bakken op een rooster en laat het brood afkoelen.
Hartig gevuld brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij dit brood met blauwe kaas gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

2 reacties

Geef een reactie