Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Witlofsalade met rauwe ham, appel en walnotenNet zo als de Fransen eten wij 's middags uitgebreid, de hoofdmaaltijd dus. 's Avonds staat er vaak vaak soep, salade, quiche of omelet op het menu. Witlofsalade is één van onze favorieten. Lekker makkelijk en snel gemaakt. De dressing maken we door mayonaise te mengen met een beetje van het sap uit een pot augurken, lekker en makkelijk. Natuurlijk kun je ook een andere dressing gebruiken. De ham verwarmen we heel even in de oven zodat deze een beetje knapperig wordt.
Makkelijke witlofsalade met appel, walnoten en rauwe ham

 Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 100 gram walnoten
  • 1 grote appel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels augurkennat 
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de plakjes rauwe ham in reepjes. Bak ze ongeveer 5-10 minuten totdat ze knapperig genoeg zijn.

2. Maak een dressing door mayonaise, augurkennat en zout en peper te mengen.

3. Snij de witlof in dunne reepjes en meng meteen de dressing erdoor. Snijd de appel in blokjes en meng deze door de witlof. Verdeel de ham en de walnoten over de salade en serveer meteen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety