Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Zelf kruidnootjes maken

Je zou denken dat wij het hier in Frankrijk zonder pepernoten, taaitaai en chocoladeletters moeten doen. Niets is minder waar, voor deze en andere typisch Hollandse producten , kunnen we gewoon bij de Hema terecht. Klein nadeel, deze winkel is in Clermont-Ferrand en dat ligt op zo'n 50 kilometer hier vandaan. Bij spontane trek in kruidnootjes moeten we toch echt zelf aan de slag. Eigenlijk ook veel leuker.
Zelfgemaakte kruidnoten of pepernoten voor sinterklaas
Ingrediënten (voor ongeveer 80 stuks)
 • 200 gram bloem
 • 125 gram (zachte) boter
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 8 gram speculaaskruiden
 • 5 gram bakpoeder
 • 2 eetlepels melk
 • snufje zout

1. Meng bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.

2. Werk de zachte boter en de melk hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

3. Kneed het deeg nog even door en rol het met je handen tot de vorm van een lange worst. Snijd van die worst plakjes, van ongeveer 5 à 6 gram, af.  Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Maak van de plakjes bolletjes, en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de kruidnootjes 15 minuten op 180°C.

2 opmerkingen:

 1. Wie weet hoe ik de speculaaskruiden moet maken? Of waar ik het kan kopen in Frankrijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Irène, je kunt 'melange pour pain d'epice' gebruiken, in veel supermarkten hier verkrijgbaar. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety