Aardappelsalade met mosterd

Zelf aardappelsalade maken

Lekker pittig, smaakvol en vullend. Heel veel meer valt er over deze aardappelsalade met mosterd niet te zeggen. Hij is snel te maken, en smaakt een stuk beter dan de kant-en-klare varianten uit de supermarkt. We hebben wel een beetje gesmokkeld met de mayonaise, die komt uit een potje.

Ingrediënten (voor 6-8 porties)

  • 300 gram spekjes
  • 1 kg aardappelen (vastkokende)
  • 10 zoetzure augurken
  • 2 appels
  • 1 prei
  • 1 of 2 eetlepels grove mosterd
  • 5 eetlepels mayonaise
  • scheutje augurkennat
  • zout, peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een beetje zout. Bak de spekjes.
  2. Maak een dressing door mayonaise en mosterd te mengen met enkele eetlepels van het vocht uit de pot augurken. Voeg hier nog wat extra zout en peper aan toe.
  3. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de augurken en de appel in blokjes van 1 cm. Meng de dressing hier door.
  4. Zodra de aardappelen gaar zijn kun je ze het beste even laten afkoelen voordat je ze snijd. Snijd ondertussen de spekjes in kleine blokjes. Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
  5. Meng alles door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Zelf aardappelsalade maken

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze aardappelsalade met mosterd gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Makkelijk bijgerecht of lunch: aardappelsalade met mosterd

 

Geef een reactie