Kipfilet en merguez in pittige tomatensaus

Joyce & Tom | zaterdag, januari 02, 2016 | |||||||||
Na de feestmaand december is het wel weer lekker om iets makkelijks op tafel te zetten. Wel lekker natuurlijk, maar eenvoudiger. Een pan met vlees, saus en groente en een beetje rijst erbij. Wij kozen voor merguez worstjes, maar je kunt natuurlijk ook chorizo of andere worstjes gebruiken.
De doperwten en mais komen uit de vriezer, maar wel uit eigen tuin. In het voorjaar hebben we altijd zoveel en daarom vriezen we een deel in. In de winter profiteren we daar dan weer van.
Kipfilet en merguez in pittige tomatensaus

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 300-400 gram vlees (kipfilet en merguez samen)
  • 1 pakje gezeefde tomaat
  • 800 gram groentes (bloemkool, mais en doperwten)
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • boter en/olie om in te bakken
  • zout, peper
1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze samen met de worstjes aan in wat boter en/of olie. Snipper ondertussen de ui. Zodra de kip en worstjes gaar zijn kunnen ze uit de pan en kan de ui erin. Bak de ui in een paar minuten glazig.

2. Pers de knoflook en doe deze bij de ui in de pan. Voeg de komijn en paprika toe, bak heel even op laag vuur mee en doe dan de eetlepel bloem erbij. Roer goed door en laat dit even aanbakken. Doe dan de gezeefde tomaat erbij en roer dit goed door met een garde. Breng de saus langzaam aan de kook.

3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de bloemkoolroosjes erbij en laat deze garen in de saus. Als laatste kunnen de mais, doperwten en het vlees erbij. Warm alles goed door.

Lekker met rijst.
Kipfilet en merguez in pittige tomatensaus


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety