Langzaam gegaard rundvlees op z'n Vietnamees

Joyce & Tom | donderdag, januari 19, 2017 | |||||
Het populairste recept van onze blog is een Vietnamees gerecht, namelijk langzaam gegaard varkensvlees. We komen de foto vaak tegen op bijvoorbeeld pinterest en facebook en dat vinden we hartstikke leuk natuurlijk. Het is goed om te weten dat onze recepten daadwerkelijk gemaakt worden. Zolang jullie onze recepten blijven maken, gaan wij door met nieuwe recepten publiceren op de blog. Vandaag een recept geïnspireerd op het meest populaire recept. Deze keer met rundvlees, en net even iets anders. 
Vietnamese runderstoof (BoKho) - slowcooker



Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600 gram runderstoofvlees in stukken (bv riblappen)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 theelepels 5-kruiden poeder
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • klein scheutje vissaus
  • klein scheutje rijstwijnazijn
  • sap van een halve limoen of citroen
  • 200 ml tomatenpassata
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • water (of bouillon)
  • zout, peper 
  • olie
 
1. Snijd de ui, knoflook, gember en  peper fijn.

2. Bak het vlees aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui en gember aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.

3. Voeg dan alle specerijen en de knoflook toe. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg dan de rijstwijnazijn, vissaus, ketjap, limoensap en tomatenpassata toe. Weeg voorzichtig met de vissaus, deze is vrij zout. Je kunt beter later nog wat toevoegen mocht het gerecht nog wat nodig hebben. Doe er nog een kopje water bij en breng de saus aan de kook in een (ovenbestendige) stoofpan.

4. Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan. Het vlees moet ongeveer voor de helft onder staan in de saus, als dit niet zo is kun je nog een beetje heet water toevoegen. Breng de saus weer aan de kook en laat het ongeveer 3 tot 4 uren, op heel laag vuur, zachtjes stoven. Het is niet de bedoeling dat de saus heel hard kookt. Zet het vuur tussendoor even uit of gebruik een sudderplaatje.
  • Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (1 uur op 120°C, daarna 2-3 uren op 100°C). 
  • Heb je een slowcooker, laat het stoofpotje dan een aantal uren garen op low.

5. Zodra het vlees gaar is kun je de saus verdikken. Haal het vlees, de kaneel, laurier en steranijs uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Laat heel even doorkoken en voeg dan het vlees weer toe. Proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout (of vissaus) en peper toe.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. 



De eerste kookvakantie van 2017 start op 14 april (paasweekend), en er zijn nog plaatsen vrij!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety