Wijn: Salentein barrel selection

Koks in Frankrijk | vrijdag, januari 13, 2017 |
Of wij een aantal Argentijnse wijnen willen proeven? Uiteraard. Voor ons een welkome afwisseling op de Franse wijnen. Aan wijnen uit andere landen doen ze hier namelijk nauwelijks.

Bodegas Salentijn

De wijnen zijn afkomstig van bodegas Salentijn. Dit wijnhuis ligt aan de voet van het Andesgebergte in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentenië. Hier bevinden zich meer dan 900 wijnhuizen, met in totaal meer dan 150.000 hectares aan wijngaarden. 

De wijngaarden

De wijngaarden van Bodegas Salentein bestaan uit drie verschillende wijngaarden, San Pablo, La Pampa en El Oasis. De wijngaarden liggen alle drie op verschillende hoogte, waardoor ze alle drie, voor andere druivenrassen geschikt zijn. In de wijngaard San Pablo groeien de druiven Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijngaard ligt op 1.700 meter hoogte waardoor je uit kunt kijken over de Uco Vallei. De La Pampa wijngaard ligt tussen 1.200 en 1.300 meter hoogte. De druiven die hier groeien zijn diep geworteld in de bodem, wat je kunt proeven in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. Nog lager dan de La Pampa ligt de wijngaard El Oasis tussen 1.050 en 1.200 meter hoogte. In tegenstelling tot de wijngaard San Pablo is het groeiseizoen hier veel langer. Dit komt door de gematigde temperatuur. Chardonnay en Malbec hebben een langere tijd nodig om te rijpen, daarom is de wijngaard La Pampa hiervoor bij uitstek geschikt.

De wijnen

Wij proefden de serie Salentein Barrel Selection. Een pakket van 6 flessen, waarvan je de samenstelling zelf kan kiezen. De levertijd is twee werkdagen en de bezorging van dit pakket is gratis. Omdat we graag alle wijnen uit de serie wilden proberen kozen we zes verschillende.
http://www.salenteinshop.nl/
Op de website van Salentein worden spijsadviezen gegeven voor deze wijnen en ook kun je er terecht voor recepten voor bij de wijnen. En dat is wel zo handig. 
Wij hebben nog niet alle zes wijnen geproefd, maar wat we tot nu toe geproefd hebben viel erg in de smaak. Voor komend weekend staat de Cabernet Sauvignon op het menu bij een lekker stukje lamsvlees.
http://www.koksinfrankrijk.nl/2014/12/hoofdgerecht-kerstmenu-klassiek.htmlGeen opmerkingen:

Een reactie posten