Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Wegwijs in de Franse supermarkt: tarwebloemsoorten

Joyce & Tom | zondag, april 29, 2018 | |||||
Stel je bent in Frankrijk en je hebt bloem of meel nodig om iets te bakken. Je gaat naar de supermarkt en je ziet zoveel verschillende soorten dat je niet meer weet welke je moet kiezen.
Bij tarwebloem of -meel in de Franse supermarkt kun je op de verpakking de uitmalingsgraad vinden. Dat is het percentage van de hele tarwekorrel dat uiteindelijk in de meel terecht komt. Dit wordt aangegeven met een T en een getal erachter, des te hoger het getal, des te hoger de uitmalingsgraad. Volkorenmeel heeft bijvoorbeeld een hoge uitmalingsgraad.
Wij hebben voor jullie een handig overzicht gemaakt van de benamingen, types en toepassingen van tarwebloem en -meel. Bloem en meel vanaf T65 is altijd biologisch. 
Wat is T45 en waar gebruik je het voor? Een overzicht van Franse bloemsoorten en hun toepassing.

Meer 'Wegwijs in de Franse supermarkt':

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl