Zelfgemaakte babi pangang

zelfgemaakte babi pangang

Babi pangang, oftewel geroosterd varkensvlees, is een zeer populair afhaalgerecht. Bij elk Chinees/ Indisch restaurant staat het op de kaart. Hier in Frankrijk niet te krijgen, dus zijn we zelf hiermee aan de slag gegaan. Uiteraard hebben we onze eigen draai aan het gerecht gegeven door ons eigen recept te gebruiken. Het resultaat was heerlijk, zacht en mals vlees met een knapperig korstje en lekkere zoetzure saus.

Vlees

Ingrediënten (voor 4-5 porties)

  • 800 gram buikspek
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel piment
  • 100 ml rijstwijn (of witte wijn)
  • scheutje azijn
  • zout

Bereidingswijze vlees

  1. Doe alle ingrediënten in een ovenbestendige (stoof)pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees in ongeveer 3 tot 4 uren op 140°C gaar worden.
  2. Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is en leg het in een ovenschaal. Laat het vrijgekomen vet en vocht in de pan zitten voor de saus. Zet het vlees ongeveer 10 minuten onder de grill voor een knapperig korstje. Maak ondertussen de saus.

Saus

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 schijfje palmsuiker
  • sap van 1/4 citroen
  • water
  • zout, peper

Bereidingswijze saus

  1. Snijd de ui en peper fijn. Zet de pan met het bakvet op het vuur en bak hierin, op halfhoog vuur, de ui, peper en gember. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree en het gemberpoeder toe en bak dit heel even mee.
  2. Voeg zoveel water toe totdat de saus de juiste dikte heeft. Breng de saus aan de kook en voeg palmsuiker, citroensap en naar smaak zout en peper toe. Mocht je de saus te dun vinden kun je deze binden met maizena.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze babi pangang gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

8 reacties

  1. Ik maakte het wel met schouderkarbonade. Eerst koken met alle specerijen zodat die smaak er goed intrekt. Daarna in reepjes snijden en in een flinke laag olie knapperig wokken. Ook erg lekker en sneller klaar

Geef een reactie