Linzensoep met pompoen, wortel en knolselderij

Koks in Frankrijk | zaterdag, februari 01, 2020 | |||||
Deze soep staat hier in de herfst en winter regelmatig op tafel. Lekker verwarmend op een koude dag, boordevol groente en heerlijk van smaak. De groentes worden eerst aangebakken in een beetje olie, waardoor ze nog smaakvoller worden.
Lekker, makkelijk en gezond recept voor linzensoep met pompoen, wortel en knolselderij

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 100 gram rauwe koraallinzen(oranje splitlinzen)
  • 400 gram pompoen (zonder schil en in blokjes)
  • 2 grote wortels (in blokjes)
  • 100 gram knolselderij (zonder schil en in blokjes)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • olie om in te bakken
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper
  • 1 liter bouillon (groentebouillon)
  • verse peterselie

1. Bak de pompoen, knolselderij en wortel in de soeppan aan in wat olie. Bak de groente ongeveer tien minuten aan op halfhoog vuur. Roer steeds goed door. Strooi tijdens het bakken wat zout over de groente.
2. Voeg de gember, komijnpoeder en paprikapoeder toe, roer dit goed door en doe vervolgens de linzen en de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook. Laat heel zachtjes pruttelen totdat de groente en linzen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15-25 minuten.
3. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel extra bouillon toe mocht je de soep te dik vinden. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer met fijngehakte verse peterselie en een snufje nootmuskaat.

Variatietip: pastinaak is ook erg lekker in deze soep!

--------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Lekker, makkelijk en gezond recept voor linzensoep met pompoen, wortel en knolselderij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten