Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Kookvakantie in Frankrijk

Joyce & Tom | zondag, juli 30, 2017 | Laat een reactie achter!
kookles van professionele koks 
 én genieten van het Franse leven

Locatie: Chambres d’hôtes ‘les Garachons’
De kooklessen worden gegeven in de pasverbouwde keuken van ons sfeervolle herenhuis, in het departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne. U overnacht in een van onze drie gastenkamers met privé badkamers. Het verblijf is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. We hebben een zonnig terras en een mooie tuin waar u gebruik van kunt maken. Ook zijn er fruitbomen, notenbomen, een moestuin en kruidentuin die, afhankelijk van het seizoen, ook een rol spelen bij de kooklessen.

De koks
De kooklessen worden door onszelf gegeven. Wij zijn beide gediplomeerd kok en hebben meer dan tien jaar ervaring in de professionele keuken. Koken, eten en alles wat daar bij komt kijken is onze passie en dat delen wij graag met anderen.

De lessen
De lessen worden gegeven aan een kleine groep deelnemers, van 3 tot 6 personen. De kooklessen zijn geschikt voor alle niveaus – van beginnende thuiskok tot gevorderde hobbykok.
Doordat we met 2 koks zijn, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Wij vinden het belangrijk dat u nieuwe dingen leert waardoor het koken thuis nog leuker en makkelijker wordt.  
We gaan aan de slag met verse producten, zoveel mogelijk uit de regio en uit eigen tuin. Uiteraard koken we met wat het seizoen te bieden heeft. Daardoor kan het lesprogramma per seizoen veranderen.
Programma in het kort
Kookweek  
Zondag - Aankomstdag
De kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00u. Rond 19:00u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij een 3-gangen welkomst diner.
Maandag- kookles
Dinsdag - kookles
Woensdag - Vrije dag
Na het gezamenlijke ontbijt heeft u alle tijd om er op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Wij kunnen u voorzien van leuke tips voor bezienswaardigheden, wandelingen en leuke restaurants. 
Donderdag - kookles
Vrijdag - kookles
Zaterdag - Vertrekdag
Na het laatste gezamenlijke ontbijt nemen we afscheid. U kunt tot 11:00u uitchecken.

Kookvakantie in Frankrijk
Kookweekend 
Vrijdag- Aankomstdag
De kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00u. Rond 19:00u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij een 3-gangen welkomst diner. 
Zaterdag - Kookles

Zondag - 1 dagdeel kookles - 1 dagdeel vrij te besteden
Maandag - Kookles
Dinsdag - Vertrekdag
Na het laatste gezamenlijke ontbijt nemen we afscheid. U kunt tot 11:00u uitchecken.
De thema’s
Wij hebben er voor gekozen elke kookvakantie 2 hoofdthema's te geven. De thema's zijn: de Franse keuken - vegetarisch koken - bakken - slowcooking - Aziatisch koken - lunchgerechten - hapjes/ amuses.  
Binnen deze onderwerpen gaan we aan de slag met desserts, sauzen, brood, vlees, vis en groente.  Ook besteden we aandacht aan het leren van nieuwe kooktechnieken, verbeteren van technieken, maken van een kookplanning en smaken/ ingrediënten combineren.
Wat is er inbegrepen? 
Kookweek
6 overnachtingen met ontbijt
Welkomstdiner -inclusief wijn- op de dag van aankomst
4 dagen kookles inclusief lunch, diner en drankjes
Boekje met de recepten en theorie
Wijn- en/of kaasproeverij
Eventuele uitstapjes (bijvoorbeeld naar de markt, bezoek kaasboerderij of paddenstoelen zoeken) 

kookvakantie in de auvergne Frankrijk
Kookweekend  
4 overnachtingen met ontbijt
Welkomstdiner -inclusief wijn- op de dag van aankomst
2 dagen kookles inclusief lunch, diner en drankjes
½ dag kookles inclusief lunch óf diner en drankjes
Wijn en/of kaasproeverij
Eventuele uitstapjes (bijvoorbeeld naar de markt, bezoek kaasboerderij of paddenstoelen zoeken)
Boekje met de recepten en theorie

Kosten, data & reserveren
Kookweekenden 2017
Paasweekend - thema's: lunchgerechten en bakken
aankomst op vrijdag 14 april - vertrek op dinsdag 18 april vol !

Pinksterweekend - thema's: Franse keuken en hapjes/amuses
aankomst op vrijdag 2 juni - vertrek op dinsdag 6 juni

Kookweken 2017
Week 18 - thema's: Slowcooking en bakken
aankomst op zondag 30 april - vertrek op zaterdag 6 mei

Week 21 - thema's: Aziatisch koken en lunchgerechten
aankomst op zondag 21 mei - vertrek op zaterdag 27 mei

Week 26 - thema's:Aziatisch koken en vegetarisch
aankomst op zondag 25 juni- vertrek op zaterdag 1 juli

Week 36 - thema's: Franse keuken en vegetarisch
aankomst op zondag 3 september - vertrek op zaterdag 9 september

Week 39thema's: Slowcooking en hapjes/amuses
aankomst op zondag 24 september - vertrek op zaterdag 30 september vol !

De kookweek kost  € 636,- per persoon. (op basis van 2 personen per kamer)

Toeslag 1 persoons gebruik kamer:  €95,-
Het kookweekend kost  € 415,- per persoon. (op basis van 2 personen per kamer)
Toeslag 1 persoons gebruik kamer:  €65,-

Desgewenst kunt u uw verblijf verlengen met één of meerdere nachten.
Wilt u graag met een groepje van minimaal 3 en maximaal 6 personen komen, maar in een andere periode dan bovengenoemd? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we dat voor u inplannen.
U kunt reserveren door een mail te sturen naar info@lesgarachons.com of door te bellen +33 (0)4 73 52 58 71. Wij laten u dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is in de door u gewenste week. Indien er beschikbaarheid is ontvangt u van ons een bevestiging. 
Kijk voor meer informatie over de locatie op lesgarachons.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety