Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kookvakantie in Frankrijk

Joyce & Tom | woensdag, november 15, 2017 |
kookles van professionele koks 
 én genieten van het Franse leven 
Kookvakantie in de Auvergne in Frankrijk. Kookcursus én genieten van het Franse leven. Kookles in Frankrijk. 2018
Een aantal keren per jaar organiseren wij 6-daagse kookvakanties. De kooklessen worden gegeven in de pas verbouwde keuken van ons sfeervolle herenhuis, in het departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne. Je overnacht in een van onze drie gastenkamers. Het huis is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. We hebben een zonnig terras en een mooie tuin waar je gebruik van kunt maken. Ook zijn er fruitbomen, notenbomen, een moestuin en kruidentuin die, afhankelijk van het seizoen, uiteraard ook een rol spelen bij de kooklessen.
De koks De kooklessen worden door onszelf gegeven. Wij zijn beide gediplomeerd kok en hebben meer dan tien jaar ervaring in de professionele keuken. Koken, eten en alles wat daar bij komt kijken is onze passie en dat delen wij graag met anderen. 

De lessen worden gegeven aan een kleine groep deelnemers, van 3 tot 5 personen. De kooklessen zijn geschikt voor alle niveaus – van beginnende thuiskok tot gevorderde hobbykok. Doordat we met 2 koks zijn, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Wij vinden het belangrijk dat je nieuwe dingen leert waardoor het koken thuis nog leuker en makkelijker wordt. 
We gaan aan de slag met verse producten, zoveel mogelijk uit de regio en uit eigen tuin. We maken voornamelijk Franse gerechten. Uiteraard koken we met wat het seizoen te bieden heeft. Daardoor kan het lesprogramma per seizoen veranderen. We maken desserts, sauzen, deeg, vlees, vis en groente.  Ook besteden we aandacht aan het leren van nieuwe kooktechnieken, verbeteren van technieken, maken van een kookplanning en smaken/ ingrediënten combineren.
Kookvakantie in de Auvergne in Frankrijk. Kookcursus en genieten van het Franse leven. Kookles in Frankrijk. 2018

Programma in het kort 
Zondag
De kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00u. Rond 19:00u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij een welkomst diner. 
Maandag
Ochtend- Rond 9:00u staat het ontbijt klaar. Om 10:00u vertrekken we naar de markt in een dichtbij gelegen dorp. We doen daar wat inkopen en drinken bij goed weer een kopje koffie op het terras. Rond 13.00u staat de lunch klaar.
Middag- Om 15:00u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 18:30u gaan we aan tafel. 
Dinsdag
Ochtend- Rond 9:00u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor het diner. Rond 13:00u lunchen we. Na de lunch is er tijd om een wandeling te maken of om een boek te lezen in de tuin.
Middag- Om 16:30u gaan we de keuken weer in om het diner te bereiden. Rond 18:30u gaan we aan tafel.  
Woensdag
Rond 9:00u staat het ontbijt klaar. Daarna kun je er op uit trekken om de omgeving te ontdekken. Een dagje naar de mooie stad Clermont-Ferrand, lekker luieren aan een meer of één van de vele vulkanen in omgeving beklimmen? Het kan hier allemaal. Kijk hier voor meer informatie over de omgeving. Op verzoek kun je een lunchpakket meekrijgen en 's avonds mee-dineren. 
Donderdag
Ochtend- Rond 9:00u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor het diner. Rond 13:00u lunchen we. Na de lunch is er tijd om een wandeling te maken of om een boek te lezen in de tuin.
Middag- Om 16:30u gaan we de keuken weer in om het diner te bereiden. Rond 18:30u gaan we aan tafel.  
Vrijdag
Ochtend- Rond 9:00u staat het ontbijt klaar. Om 10:00u gaan we op pad voor een uitstapje in de omgeving. Rond 13:00u lunchen we. Na de lunch is er tijd om een wandeling te maken of om een boek te lezen in de tuin.
Middag- Om 16:00u gaan we de keuken weer in om het diner te bereiden. Rond 18:30u gaan we aan tafel.  
Zaterdag
Dag van vertrek. Na het ontbijt nemen we afscheid. Je kunt tot elf uur uitchecken. 

Wat is er inbegrepen?
6 overnachtingen met ontbijt.
uitstapjes op maandag- en vrijdagochtend.
Welkomstdiner -inclusief wijn- op de dag van aankomst.
4 dagen kookles inclusief lunch, diner, koffie/thee en wijn.

Kosten, data & reserveren 2018
Week 21 aankomst op zondag 20 mei - vertrek op zaterdag 26 mei
Week 26 aankomst op zondag 24 juni - vertrek op zaterdag 30 juni
Week 36 aankomst op zondag 2 sept - vertrek op zaterdag 8 sept
Week 39 aankomst op zondag 23 sept - vertrek op zaterdag 29 sept

De kookweek kost  €605,- per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Voor 1 persoons gebruik van de kamer rekenen we €95,- toeslag. Voor de kamer la Sioule geldt een extra toeslag van €35,- per persoon. Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar wel meegeniet van jouw kookkunsten? Dan kan, hij of zij betaalt dan €320,- (bij gebruik van dezelfde kamer). 

Wil je graag in een andere periode dan bovengenoemd? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we dat voor je inplannen.

Je kunt reserveren door een mail te sturen naar info@lesgarachons.com of door te bellen +33 (0)4 73 52 58 71. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is. 

Topblogs met recepten
mytaste.nl