Muffins met speculaaskruiden en amandelen

Heerlijke muffins met speculaaskruiden en amandelen. Lekker in de herfst en erg makkelijk te maken. Leuk om voor sinterklaasavond te bakken.

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 125 g boter (zacht)
  • 10 g speculaaskruiden
  • 50 g gehakte, geroosterde amandelen
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
  2. Klop de suiker met het ei schuimig, doe dit met de mixer of de garde en ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is. De beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces.
  3. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel.
  4. Meng de kwark en amandelen door het boter/ei/suiker-mengsel,voeg hier de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  5. Bak ongeveer 20-25 minuten op 180°C

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze muffins met speculaaskruiden en amandelen gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Muffins maken zonder pakje - met speculaaskruiden en amandel

Geef een reactie