Muffins met appel en kaneel

Muffins met appel en kaneel

In een klein uurtje heb je 12 heerlijke muffins met appel en kaneel gebakken. Dit is een  makkelijk recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Lekker bij de koffie, high tea of als nagerecht met een bolletje ijs!

Muffins met appel en kaneel

Muffins met appel en kaneel

Koks in Frankrijk
Muffins met de heerlijke smaakcombinatie van appel en kaneel. Lekker fris door de appel en kruidig door de kaneel.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Amerikaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 125 g roomboter zacht
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
  • Snijd de appels in kleine blokjes en meng de kaneel erdoor.
  • Klop de suiker met het ei schuimig. Doe dit met de mixer of de garde en ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is (de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C zetten, versnelt het proces).
  • Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel.
  • Meng de appels en de kwark door het boter/ei/suiker-mengsel en voeg hier de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten op 180°C gaar en mooi bruin.
Tags Appel, Kaneel, Muffins

Muffins met appel en kaneel

Heb jij deze muffins met appel en kaneel gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie