Panna Cotta met bramen gemarineerd in crème de cassis

Panna cotta met vanille en bramen gemarineerd in crème de casis

Ingrediënten (voor 4 stuks)

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokjes
  • 400 ml room
  • 40 gram suiker
  • verse bramen (of kersen, bosbessen, frambozen, aardbeien)
  • scheutje crème de cassis, water, schepje suiker

    1. Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water.

      2. Verhit in een pannetje op laag vuur een scheutje crème de cassis, klein beetje water en een schepje suiker, verhit tot het mengsel lauwwarm is. Zet het vuur uit en voeg het fruit toe, laat dit staan tot gebruik.

          3. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit (bewaar het vanillestokje;zie tips). Verhit op laag vuur de room met de vanillezaadjes en de suiker, roer goed door en haal de pan vaan het vuur zodra de room tegen de kook aan komt. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer de gelatine de door de room.

          4. Blijf roeren zodat de vanillezaadjes zich mooi verdelen en niet allemaal naar de bodem zakken. Zodra het mengsel enigszins begint te stollen kan het in 4 schaaltjes gegoten worden. Laat de panna cotta opstijven in de koelkast (minimaal 2-3 uren).

          5. Ga met een mesje langs de wand van de schaaltjes om de panna cotta los van de wand te maken voor het storten, stort de panna cotta op een bordje en garneer met het gemarineerde fruit.

            tips:
            de vanillestokjes bevatten nog een hoop smaak, gooi deze dus niet weg!
            * maak je eigen vanillesuiker door het vanillestokje in een goed afgesloten pot met suiker te doen | de suiker heeft in een paar weken het vanille-aroma opgenomen.
            * maak je eigen vanille-essence, vul een schone jampot met alcohol met een vrij neutrale smaak (bv.  wodka of jenever), voeg het vanillestokje hieraan toe |de alcohol neemt het vanille-aroma op dit mengsel is erg lang houdbaar en kan gewoon telkens aangevuld worden met vanillestokjes en alcohol | erg lekker door warme chocolademelk!
            ——————————————–

            Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
            Kijk dan hier voor meer info.
            Heb jij één van onze recepten gemaakt?
            Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
            Doe dat via facebook, twitter of instagram
            of laat hieronder een bericht achter.
            Panna cotta met vanille en bramen gemarineerd in crème de casis

            Eén reactie

            1. Heerlijk, panna cotta is al lekker, maar met bramen lijkt me het helemaal een goede combinatie!

            Geef een reactie