Voor echte chocofans – Brownies

Als je van chocolade houdt, moet je echt een keer brownies gemaakt hebben. En dan het liefst wel wanneer je bezoek krijgt, zodat je niet alles zelf opeet. Echt gezond is het namelijk niet, wel erg lekker! Het recept is zeer eenvoudig, kan bijna niet mislukken.
Lekker bij de koffie, bij een high tea of als dessert met een bolletje vanille-ijs.

Zelf brownies maken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 175 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 5 gepelde walnoten (of andere noten)

1. Bekleed een brownievorm (ongeveer 20x20cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

2. Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Zorg er voor dat de chocolade op de boter ligt en niet andersom. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.

3. Klop de suiker en de eieren door elkaar, totdat het mengsel lichtschuimig is geworden. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel de bloem erdoor. Doe het beslag in de vorm en strooi de walnoten erover. Bak de brownie 30-35min op 175°C en laat de brownie een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

——————————————–

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

    Geef een reactie