Muffins met chocolade en banaan

Home made muffins met  chocolade en banaan

Muffins met chocolade en banaan, een match made in heaven. Je kunt ze natuurlijk nog versieren met een topping, om ze een luxere uitstraling te geven. Wij bakken ze vaak ’s ochtends vroeg, en serveren ze dan -nog een beetje warm- aan onze B&B-gasten bij het ontbijt.

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 90 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter (zacht)
  • 2 bananen
  • 100 gram chocolade
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding muffins met chocolade en banaan

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, en vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
  2. Klop de suiker met het ei schuimig en roer daarna de kwark erdoor. Roer de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel (wanneer de boter te hard is, is het bijna onmogelijk te mengen | laat dan de boter in ±30 seconden op 100 watt in de magnetron zacht worden).
  3. Snijd de banaan in plakjes en breek de chocolade in brokjes en meng dit door het beslag. Voeg dan de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
  4. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak ongeveer 25-35 minuten op 180°C.

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze muffins met chocolade en banaan gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Eén reactie

  1. wij zijn ook zo muffin gek! leuk met kwark, gaan we eens proberen 🙂

Geef een reactie