Indische kip: Ajam Smoor Djawa

Indische kip: Ajam Smoor Djawa
Ajam smoor djawa, een heerlijk Indisch gerechtje. Dit recept is vrij eenvoudig met relatief weinig ingrediënten. Wij maakten de Ajam smoor djawa met kippenpoten, maar je kunt ook prima kipfilet gebruiken. Let er dan wel op dat je de kip zo kort mogelijk stooft. Kipfilet in blokjes of reepjes hoeft, na het aanbakken, nog maar een paar minuten mee te garen in hete saus.
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
  • 2 hele kippenpoten
  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels goela djawa
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml hete kippenbouillon
  • zout, peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn.
  2. Verdeel de kippenpoten in drumstick en dij. Dit gaat makkelijk met een scherp mesje. Haal het vel van de kip. Als je wilt kun je met een hakmes de voet van de pootjes hakken, dit serveert mooier.
  3. Bak de kip aan in olie. Voeg de ui en rode peper toe en laat deze een paar minuten meebakken. Bak daarna de knoflook nog één minuutje mee.
  4. Voeg tot slot goela djawa, nootmuskaat, ketjap, citroen, hete kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng het aan de kook en laat de kip minimaal een uur op heel laag vuur zachtjes stoven. Nog lekkerder is het om de kip te laten garen in de oven (2 uren op 120 ºC) of in de slowcooker.
Indische kip: Ajam Smoor Djawa

 

——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze ajam smoor gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Zoek je een ? recept ? voor Ajam Smoor Djawa? Deze is heerlijk en makkelijk te maken.

 

Eén reactie

  1. Witte of zwarte peper?

Geef een reactie