Roerbakschotel met spruitjes en cantharellen

Roerbakschotel met spruitjes, cantharellen, walnoten
Roerbakschotel met spruitjes.
Dat je deze kleine kooltjes niet te lang moet koken weet iedereen zo langzamerhand wel, toch? Even kort blancheren en dan roerbakken, zo zijn ze het lekkerst. En omdat wij hier met het luxeprobleem van een cantharellenoverschot zitten, hebben we deze gecombineerd met de spruitjes. Je natuurlijk ook gewone champignons gebruiken.

Ingrediënten (bijgerecht voor 3-4 personen)

  • 500 gram spruitjes
  • 150 gram cantharellen 
  • 100 gram spekjes 
  • 1 rode ui  
  • 1 teentje knoflook 
  • 75 gram walnoten 
  • boter/ olie om in te bakken 
  • nootmuskaat 
  • zout, peper

Bereiding

  1. Halveer de spruitjes en blancheer ze kort (een paar minuten), en laat ze daarna uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen. Laat kleine cantharellen heel en halveer de grotere.
  2. Bak de spekjes en de cantharellen aan in een beetje boter en/of olie. Voeg na een paar minuten de spruitjes toe en de rode ui toe. Bak zodra de spruitjes beetgaar zijn een fijngesneden teentje knoflook nog 1 minuutje mee.
  3. Breng de roerbakschotel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Garneer met walnoten.

Roerbakschotel met spruitjes, cantharellen, walnoten

————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze roerbakschotel met spruitjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Zo lust iedereen spruitjes! Roerbak met spruitjes, noten en cantharellen

Geef een reactie