Speculaasbrokken

Speculaas bakken

Speculaas, daar doen ze hier niet aan. In de supermarkt vind je wel speculoos, maar dat is toch weer wat anders. Wel lekker hoor, maar niet zo als de Hollandse speculaas. Dus zelf aan de slag.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 175 gram zachte boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 gram bakpoeder
  • 8 gram speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • scheutje melk

Bereiding

  1. Meng bloem, boter, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.
  2. Werk de zachte boter hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop het ei los met een scheutje melk.
  4. Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte. Bestrijk het deeg 2 keer met het ei-melk mengsel.
  5. Bak de speculaas 30 minuten op 170°C.

Tip. Wil je dikkere speculaasbrokken? Rol het deeg dan dikker uit en bak de speculaas iets langer en op lagere temperatuur.

Speculaas bakken
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze speculaasbrokken gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Recept voor heerlijke speculaas

Geef een reactie