Zuid-Afrikaanse boboti

Koks in Frankrijk | woensdag, november 19, 2014 | |||||

Boboti maakten wij voor het eerst toen we nog in Nederland woonden. Doordat het gerecht één van de wereldgerechten van Knorr was, en waarschijnlijk nog steeds is, werd het een bekend gerecht. Wij hadden destijds een maaltijdenwinkel, die overigens nog steeds bestaat, en boden verse maaltijden als alternatief voor kant-en-klaar maaltijden en snelle pakjes maaltijden. Onze eigen versie van boboti was één van de best verkochte maaltijden.
Deze week maakten we sinds lange tijd weer eens boboti. Ik vraag me af of ze het hier in Frankrijk kennen. Ik zal eens een kijkje nemen op de pakjesafdeling van de supermarkt.

Zuid-Afrikaanse boboti- gehaktschotel met kerrie

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 2 uien 
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • olie en/of boter om in te bakken
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout, peper
  • 2 eetlepels melk
  • 6 laurierblaadjes
Bereiding
Snipper de uien. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Bak de uien aan in beetje olie en/of boter. Voeg na 3 minuten de kerriepoeder toe, bak dit ongeveer 30 seconden mee. Zet het vuur uit en meng de rozijnen en de abrikozen door het ui-kerrie mengsel.
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Meng in een kom het gehakt met het ui-kerrie mengsel. Voeg hier de helft van het ei, tomatenpuree, worcestersaus, paprikapoeder en paneermeel aan toe.  Breng het gehakt verder op smaak met zout en peper.
Doe het gehakt in een kleine ovenschaal. Klop de andere helft van het ei los met wat melk en giet dit over het gehakt. Leg de laurierblaadjes op het gehakt. Gaar de boboti ongeveer 35-40 minuten op 170ºC.
Wij aten de boboti met pompoen in tomatensaus en rijst.

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

1 opmerking:

  1. Bobotie, ja, dat moet ik weer eens maken. Dit recept klinkt goed. Maarre, waar zijn de blokjes groene appel en de boontjes😉 ? Groet, Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen