Vispannetje met spinazie

Vispannetje met witvis, garnalen en spinazie

Dit lekkere vispannetje is zo gemaakt en kun je met verschillende soorten vis maken. Heerlijk romig en smaakvol en erg goed te combineren met bijvoorbeeld rijst, pasta en gebakken aardappelen.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 4 garnalen
  • 250 gram witvis
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie (diepvries)
  • 100 gram crème fraîche
  • scheutje witte wijn
  • zout, peper
  • boter om in te bakken

Bereiding

  1. Bak de ongepelde garnalen aan in wat boter. Haal ze zodra ze gaar zijn uit de pan en laat ze afkoelen, zodat je ze later kunt pellen. Snijd de vis in stukken van 2cm. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
  2. Pel de ui en snijd deze in kwart ringen. Bak, in het bakvet van de garnalen, de ui zachtjes aan. Snijd het knoflookteentje fijn en doe deze bij de uien. Laat de knoflook heel even mee bakken en blus ui en knoflook af met een flinke scheut witte wijn. Laat de wijn ongeveer voor de helft inkoken, zet het vuur laag en doe de crème fraîche erbij.
  3. Leg de spinazie en de vis in de saus en breng op smaak met peper en zout en laat de vis langzaam, op laag vuur, gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pel ondertussen de garnalen en warm deze nog een minuut mee in de saus.
Vispannetje met witvis, garnalen en spinazie

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij dit vispannetje gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie