Indiase curry met bloemkool en linzen

Indiase curry met linzen en bloemkool

Indiase curry

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 200 gram groene linzen
  • 500 gram bloemkool
  • 1 paprika
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 cm verse gember
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel fenegriek
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeultjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 verse tomaten (of 1 blikje gepelde tomaten)
  • ½ liter (kippen)bouillon
  • olie en/of boter om in te bakken 
  • zout & peper

Bereiding

  1. Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn en bak ze aan in wat olie. Laat dit minimaal 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaten in stukken, voeg ze toe en bak de tomaten 1 minuut mee. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe.
  3. Doe de linzen en de bouillon erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Laat de linzen, op laag vuur, in ongeveer 20-30 minuten gaar koken.
  4. Snijd ondertussen de aardappels in blokjes van ± 1cm en de bloemkool in kleine roosjes, en kook dit in 5-10 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
  5. Zodra de linzen gaar zijn kunnen de aardappelblokjes en de bloemkool er door gemengd worden.

Lekker met basmatirijst en naan.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze Indiase curry gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Vegetarische Indiase curry met bloemkool en linzen

2 reacties

  1. Dank je wel. Ik hoop dat het gesmaakt heeft!

  2. Dit ziet er heerlijk uit! Ik was opzoek naar een lekker recept voor vanavond en ik denk dat dit hem gaat worden. Bedankt voor de inspiratie!

Geef een reactie