De zomer is vroeg begonnen dit jaar. Normaal is het hier in juni prima weer, maar nog niet echt zomers. Nu is het al zo’n dag of tien ruim dertig graden. Veel gieters met water voor de moestuin en koele drankjes en salades voor ons. Een paar dagen geleden aten we deze kikkererwtensalade met tonijn. Je kunt kikkererwten uit blik gebruiken, maar gedroogde kikkererwten, die je dus eerst nog 12 uren moet weken en dan nog moet koken, zijn écht veel lekkerder.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 800 gram kikkererwten (gaar)
- 2 blikjes tonijn
- 1/2 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 200 gram kwark
- 1 courgette
- 1 paprika
- olie/boter om in te bakken
- zout, peper
Bereiding
- Rasp een halve komkommer. Maak een dressing van de kwark, munt, peterselie en komkommer. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika en courgette in blokjes. Bak de blokjes gaar in wat olie en/of boter, en laat ze afkoelen.
- Stel de salade samen door alle ingrediënten te mengen. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. Garneer de salade met een blaadje koriander of peterselie.
————————————————-