Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Makkelijk bijgerecht: geroosterde groentes

Dit gerecht maken we vaak wanneer er restjes groentes op moeten. In de koelkast lagen nog een paar wortelen, een stuk koolraap en meiknolletjes. Ideale groentes om in de oven te roosteren. De groentes garen in de oven bij een hogere temperatuur dan wanneer je ze gewoon in water zou koken, en krijgen daardoor een hele andere smaak. 
Zorg er wel voor dat je groentes gebruikt die allemaal ongeveer dezelfde garingstijd nodig hebben. Je kunt de zachtere groentes natuurlijk ook halverwege de tijd toevoegen bij de rest.
Makkelijk bijgerecht voor kerst: geroosterde groentes
Ingrediƫnten (voor 4-6 porties)
  • 1,5 kg groentes naar keuze (op de foto: aardappel, wortel, koolraap, rode ui, meiraap)
  • olijfolie
  • peper, zout

1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de groentes in grove stukken. Wij gebruikten onbespoten groentes uit eigen tuin en hebben er voor gekozen ze niet te schillen. Doe de groentes in een kom, meng er olijfolie, peper en zout door en verspreid ze over een bakplaat.

2. Rooster de groentes ongeveer 45-60 minuten op 210°C. 

Makkelijk bijgerecht voor kerst: geroosterde groentes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl