Creatief zijn met bakken is nog wel eens lastig omdat het, anders dan met koken, met bakken meestal vrij precies komt. Wat je natuurlijk wel kan doen is een veelgemaakt recept zodanig aanpassen, dat het eindproduct iets heel anders wordt.
Dat hebben wij gedaan met het recept voor
moelleux au chocolat. De chocolade is vervangen door kwark met citroenrasp. De cake is lekker fris geworden met een lekkere zachte structuur, te vergelijken met de moelleux au chocolat. Experiment geslaagd dus!
Ingrediënten (voor een springvorm van ø20cm):
- 175 gram kwark
- 125 gram boter
- rasp van 1 citroen
- 4 eieren
- 75 gram suiker
- 50 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
1. Bekleed een springvorm van ø20cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 165°C.
2.
Laat de boter in een steelpannetje, op laag vuur,
smelten. Zet het vuur op tijd uit, nog voordat alles gesmolten is, en
roer goed door. De klontjes die er nu nog in zitten zullen nog wel
vloeibaar worden door de warmte van het mengsel. Zo voorkom je dat de boter te heet wordt.
3. Laat de boter iets afkoelen, totdat het weer iets dikker maar nog wel vloeibaar is, en klop dan de kwark erdoor. Voeg de rasp van 1 citroen hier aan toe.
4. Klop
de eieren met de suiker op. Gebruik hiervoor een handmixer of een
keukenmachine. Klop totdat het volume van de eieren is verdubbeld.
5. Meng
met een spatel de bloem en het amandelmeel door het opgeklopte
ei-suikermengsel. Meng vervolgens het boter-kwarkmengsel
erdoor. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 45 minuten op 165°C.
Bestrooi de taart vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer eventueel met slagroom of vers fruit.
------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten