Chocoladekoekjes met amandel

Zelf koekjes bakken met chocolade en amandel

Chocoladekoekjes, altijd goed. Hier in huis zijn ze in ieder geval altijd snel op. En als je eenmaal zelf een keer koekjes hebt gebakken, wil je die van de supermarkt echt niet meer. Heel moeilijk is het ook niet. Deze keer in de smaak chocolade en amandel. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel, zo blijven ze makkelijk een week goed.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 medium koekjes of 10 hele grote)

  • 160 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram amandelen

Bereiding

  1. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
  2. Hak de amandelen en de chocolade in brokjes.
  3. Meng (gaat makkelijk met een vork) het losgeklopte ei met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de boter, chocolade, amandelen en het zout en de bloem toe. Meng dit goed totdat er geen bloem meer zichtbaar is.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het deeg in 20 bolletjes en verdeel deze over de bakplaten. Druk de bolletjes een beetje plat.
  5. Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze chocoladekoekjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie