Vegetarische linzenschotel met mosterd en boerenkool

Koks in Frankrijk | vrijdag, februari 12, 2016 | |||
Vandaag een makkelijke, vegetarische linzenschotel. Wij gebruikten gedroogde koraallinzen, deze zijn in zo'n 15 minuten gaar en contrasteren qua kleur mooi met de boerenkool.
Vegetarische linzenschotel met mosterd en boerenkool

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels grove mosterd (meer of minder naar smaak)
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 gram grof gesneden boerenkool
  • 2 meiknolletjes (of 200 gram van een andere knol zoals koolraap of knolselderij)
  • peper, zout
  • olie of boter om in te bakken

1. Verwarm de bouillon. Schil de knolletjes en snijd ze in blokjes.

2. Snijd de ui fijn en bak deze aan in wat boter. Gebruik een ruime pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren stoofpan). Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook, de blokjes meiknol en de mosterd toe en bak dit heel even mee. 

3. Voeg dan de linzen toe en roer goed door. Doe er een paar soeplepels warme bouillon bij en roer dit goed door. Laat dit zachtjes pruttelen en voeg zodra alle bouillon is opgenomen door de linzen, weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit totdat de linzen gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

4. Laat de linzen nog even op het vuur staan en meng de grof gesneden boerenkool door de linzen. Zodra de boerenkool begint te slinken kan het vuur uit. Breng de linzenschotel op smaak met peper en zout.
Vegetarische linzenschotel met mosterd en boerenkool


Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Vegetarische linzenschotel met mosterd en boerenkool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten