Aardbeientaart met gele room

Aardbeienslof met gele room
De lente is begonnen en dat vieren wij het liefst aardbeiengebak. De aardbeienplantjes in onze tuin staan nog maar net in bloei, maar op de markt liggen al weer volop Franse aardbeien.
We maakten een sloffenbodem. Dat is een deeg met een laagje amandelspijs meegebakken. Bij gebrek aan een sloffenvorm gebruikten we een vierkante brownievorm.

Ingrediënten bodem

  • 180 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder

Overige ingrediënten

Bereiding

  1. Meng boter, suiker, ei, citroenrasp, bloem en bakpoeder door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over de bodem. Laat de randjes vrij. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten op 180°C.
  3. Maak ondertussen de crème pâtissière (klik op de link voor het recept). Laat de crème goed afkoelen.
  4. Klop de boter luchtig en klop daarna de crème erdoor. Doe dit in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast zodat het niet te zacht wordt.
  5. Laat de bodem goed afkoelen. Spuit daarna met behulp van een spuitzak de crème erop. Snijd de aardbeien doormidden en verdeel ze over de taart.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij dit aardbeiengebak gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 

Geef een reactie